recept: Brokkolis csusza, Kifőzde
Brokkolis csusza
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg brokkoli,
20 dkg füstölt szalonna,
20 dkg reszelt sajt,
40 dkg száraz csuszatészta,
3 dl tejföl,
só, kapor




A brokkolit megmosom, megtisztítom, szétszedem, falatkányira aprítom, és két liter zsíros-sós vízben félpuhára főzöm. Ez annyit jelent, hogy a virágja teljesen megpuhul, a szára pedig annyira, hogy kellemesen rágható legyen, de ne ropogjon a fogam alatt, mint egérnek a száraz sercli. Ha kész, leszűröm, és a főzővízben megfőzöm a tésztát.
Közben a szalonnát félcentis kockákra vágom, jól megpirítom, és ráöntöm a simára kevert tejfölt. teszek bele egy teáskanál sót (a tésztát fogja ízesíteni) és jól elkeverem, picit forralom. Mikor elzárom alatta a tüzet, ízlés szerint egy, de legfeljebb 2 púpozott evőkanál apróra vágott kaprot is belekeverek.
Amikor a tészta megfőtt, beleszűröm a tejfölbe, jól átkeverem, és forrón tálalom.
Reszelt sajtot és tejfölt kínálok hozzá.
Üdítően jóízű étel, vacsorára is megfelel. Vegák a szalonnát vajjal helyettesítsék.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: túrós csusza
 kapros-juhtúrós csusza
 tojásos-sajtos brokkoli
 brokkolileves
 brokkoli krémleves

Forrás: Saját ötlet.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.11.22. Utoljára frissítve: 2010.11.22.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:09:39 - 1.53)
Hozzászólások:

Elza (2011-05-29 05:22:00):
Ez valami Isteni! :)

Megjegyzés a recepthez